söndag 15 januari 2012

K E N Y A .


Nu borjar det. Mitt tio veckor veckor langa aventyr. Eller det har ju redan hallt pa i 6 harliga och internsiva dagar. Hela hosten och mer dartill har jag planerat och langtat till detta. 

Jag befinner mig i Nairbobi, Kenya. Den senaste veckan har jag upplevt och varit med om sa otroligt mycket att det skulle behovas mangder av blogginlagg for att beratta. Tiden fattas. Tyvarr.

Av alla bilder jag har tagit valde jag ut 6 stycken. Internet klarade inte mer an den forsta. Sa det fick bli denna. Men jag har besokt Kibera, slumomradet har i Nairobi med over en miljon invanare. Jag finner inga ord. Jag har klappat foraldrarlosa babiselefanter. Och besokt ett Art Center som heter Kitingela, ligger ca en timme utanfor Nairobi. Som en sagovarld. Fast pa riktigt. Tror jag. Har ju aven hunnit med att besoka olika marknader och traffat mangder av nya harliga manniskor. Atit god mat pa roliga stallen. Tiden gar fort. Men jag njuter och trivs. Inte med allt. Men med det mesta.

Det gar inte att gora en resa som den har utan att tanka pa kulturskillnader, lotten av att fodas i ett land som Sverige. Aldrig har jag kant mig sa vit. Ofta uppfattas man som en planbok mer an manniska. Intressant. Och otroligt nyttigt. Mycket att tanka pa. Och absolut inget som var ovantat.

Det finns sa mycket att skriva. Sa lite tid. Tidigt imorgon ska jag aka till buss till nasta aventyr.
Saknar familjen. Vannerna och Doris. Tanker ofta pa er.

Ar ater till civilsiationen pa lordags kvall. Aterkommer.

1 kommentar:

  1. Å vad härligt Frida! Det låter ju helt ljuvligt och fantastiskt och otäckt. Puss o kram

    SvaraRadera