lördag 29 januari 2011

Älskade trasan.


På min morgonpromenad idag hittade jag en älskad trasa eller snuttefilt kanske det kallas. Precis på pricken lik den jag hade när jag var liten. Lika trasig, lika smutsig, lika välanvänd. Vilken kärlek. Det gjorde ont i hela mig när jag minns hur ledsen jag var när jag tappat bort den. Nu har jag fotat den. Ska skriva en lapp med foto och sätta upp på Konsum och så hoppas jag att den får återvända hem till sin kära ägare. Känns viktigt att den får komma hem. Att det lilla barnet får tillbaks sin älskade trasa. Att barnet slipper ligga sömnlös inatt och sakna den älskade trasan.

När jag hade min trasa var jag trygg. Jag kunde göra vad som helst. Bara jag visste att den var i närheten. En gammal sliten snusnässtuk. Min första kärlek. En liten bit textil. Se vart den förde mig. Otroligt. Nu hänger den "nya" trasan på väggen i gott sällskap av den något äldre och mer rutinerade trasan. Kan det skilja sådär 23-25 år på dom kanske? Fint. Hoppas innerligt att denna berättelse får ett lyckligt slut.
3 kommentarer:

  1. Men oj! Det ser ju ut som den ena av våra barns snusnäsdukar! Var hittade du den? Jag har letat hela vintern...

    SvaraRadera
  2. Är det sant? Jag hittade den utanför djuraffären. Ska jag ta med den till skolan så du får se om det kan vara den? Roligt i så fall. Den vill ju komma hem!

    SvaraRadera
  3. Hehe..din snuttetrasa minns jag allt...

    SvaraRadera