tisdag 10 april 2012

En dag i Dalsland.

Nu är det ju lite mer än vecka sedan, men ändå. Det var en så pass fin dag att jag inte bryr mig om att det var ett tag sedan. Fina vänner i en bil besökte olika kulturella platser. Geografiskt område: Dalsland. 

1. Dalslands Konstmuseum. Tre fina utställningar. 

Fotografen Håkan Ludwigsons otroligt vackra bilder från Dalsland. Minns att jag förra sommaren såg lite av hans bilder i tidningen Kupé som man får läsa när man reser med färdmedlet tåg. Dalsland ÄR vackert. 

HDK MASTER 2010 - NATUR. Avgångsstudenterna från HDKs masterutbildning. En fin samlingsutställning där jag tycker att varje utställare fick tillräckligt med utrymme. Hittade några favoriter. Inspirerades. 

Aja Eriksson. Måleri. Djuren. Färgen. 

Utställningarna pågår till och med 13 maj, 2012. Återigen är Dalslands museum värt ett besök. Fri entré också. 2. Efter ambitiösa försök att hitta ett för dagen öppet café hamnade vi i Åsensbruk. Den lokala pizzerian hade öppet även om det från utsidan inte såg ut så. Mycket intressant besök. Utsökt pizza. Härligt sällskap. Undrar om detta enbart inträffar i Dalsland? Efter snart fyra år i landskapet känns det som hemma. Vi såg/träffade tre av de 522 invånarna. Utsikt hade vi över det nedlagda bruket. Vackert och skrämmande på samma gång. 
3. Vernissage på Not Quite. Tycker alltid att det är trevligt där. Tyvärr var det ganska kallt och caféet var inte öppet. Men vi var glada i alla fall. 

"Ledigt vi tar oss, vi skojar och har oss, hela dagen ska vi ha roligt." 

2 kommentarer:

  1. Åh, nu saknar jag dig, er och Långed!

    SvaraRadera
  2. Åh och jag saknar dig hela tiden! Kan ju tyvärr inte tala för någon annan också, men jag skulle gissa på att du fattas dom också! Långed definitivt! KRAM!

    SvaraRadera